Då var man tillbaka i Atlanten igen och frame i Cape Town efter att jag seglat 2804nm på 24 dagar. Från att jag kliver av båten hinner jag inte mer än 30m på bryggan för än man sitter i en annan svensk båt och dricker kaffe. Vilken mottagnings komite. Åååå nu börjar det sedvanliga båtfixandet...
Fantastisk segling som bjöd på allt från lugna vindar till stor vågor och vinden vinande i riggen, här kommer bilderna och Kairos tonfiskkokbok, efter som folk ofta undrar vad man äter när man seglar.
Börjar resan med att dra upp första veckans käk. En Skipjack tuna i lagom storlek. |
Lugnt hav och en ett å annat skepp. |
Molnen börjar dra ihop sig och barometern sjunker... |
Första galen just syd om madagaskar och vågorna tornar upp sig brevid båten. |
Navigations bordet, här i färd med att skicka mail. |
Lugnet är åter här. |
Navtexen gjorde ett bra jobbe med att ta emot vädret som sändes från Syd Afrika. |
Havets bagerie, blev en å annan chokladkaka oxå. |
Tror jag har hamnat i mötande fil. |
Nu blåser det igen, 3 rev på storen och en liten flärp försegel ute. |
Bekvämast är nere i kojen där det är varmt å torrt. |
Big eye tuna. Mörare tonfisk får man leta efter. |
Livet på däck. |
Välkomstkommiten som består av ett hundra talet sälar och några delfiner när man kommer till Cape Town. |
Nyfiken, ny båt i stan då måste man ju hänga med ett tag å hoppa högt så man ser in i sittbrunen. |
Cape Town. |
Tonfisk"kokboken". Att hålla upp den här tonfisk dieten i Sverige kommer bli lite knepigt.
Pasta sallad med ägg och tonfisk fräst i persilad. |
Tonfisk omelett med tomater. |
Ris och färska primörer med några tonfisk fileer. |
Salta och torka tonfisk blir bra öl snacks. |
Ris och pannerad tonfisk. |
Äggröra och tonfisk. |
Potatissallad med tonfisk och oliver. |
Risk och tonfisk. Släng i tonfisken uppe på riset så den blir lagom varm. Passar bra när båten lutar lite mer. |
Pasta med pesto och tonfisk. |
Varierad kost m tonfisktema! Tack för mat tipsen! Fina bilder som vanligt.
SvaraRadera