torsdag 15 juni 2017

Louisiades

Louisiader där vi egentligen inte har varit.
2 båtar lämnar Vanuatu med ca 90 minuters mellan rum och seglar 6 dagar/850nm senare genom Deijei Radi passet med samma tids skillnad. Så med gott sällskap av Moonraker gör jag ett stop på vägen mot Thursdays Island.

Först ankrar vi i krokodil viken LijiLiji bay, men dom hårdhudade icke snorkelvänliga djuren lyser med sin frånvaro. Men bäst ändå att hissa upp dingen på natten så den inte blir tuggleksak.
På Wanim Island får vi snabbt sällskap av öns alla barn som följer oss över ön till byn. Många barn är det, men det är väl så det blir när man inte har någon tv eller Netflix...

Här är bytels handeln med seglare ett säkert sätt att få lite ny intressant mat istället för bananer å andra grönsaker.  Närmsta affär där dom även säljer sin rökta fisk ligger 8 tim bort med motorbåt (enkelväg) så har man glömt något så väntar man helt enkelt tills nästa gång, om 2 veckor eller så... El är heller inget dom har, så att bjuda på kylda drycker är något som är lite annorlunda, det syntes tydligt på 12 åringen som fick ett glas kall saft omrbord på Moonraker (slurp).

Vi hittar även en del perfekta stränder med fin vit sand och inte en turist så långt ögat når. Snorklingen är även i en egen nivå, massor med anemoner och clownfiskar. När man hoppar i vattnet innan för revet så är det som att kliva ner i ett akvarium, klart havs vatten forsar in från havet, jätte musslor, lobsters, fiskar massor och mängder med både mjuk och hårdkorall.

Hällsningar från Thursday Island, med anntagligen Austarliens slöaste wifi...

Segling innan för bariär revet runt Louisiaderna...

Spännande med besök. Kul för barnen att det inte var skol dag utan dom faktiskrt fick se vita människro ;)

Byn.

Strand häng.

Japanskt stridsflyg från WWII

Akvarie varning.

Typiskt transport meddel om man ska ut å fiska i lagunen.

Yellowfin tuna på grillen.

Ibland är det bara jobbigt va ;)




1 kommentar:

  1. Jobbigt va - mycket sand i skorna eller mellan tårna :)
    Fina bilder o fin segling!!

    SvaraRadera