fredag 17 november 2017

Nytt hav!


Då var man tillbaka i Atlanten igen och frame i Cape Town efter att jag seglat 2804nm på 24 dagar. Från att jag kliver av båten hinner jag inte mer än 30m på bryggan för än man sitter i en annan svensk båt och dricker kaffe. Vilken mottagnings komite. Åååå nu börjar det sedvanliga båtfixandet...

Fantastisk segling som bjöd på allt från lugna vindar till stor vågor och vinden vinande i riggen, här kommer bilderna och Kairos tonfiskkokbok, efter som folk ofta undrar vad man äter när man seglar.


Börjar resan med att dra upp första veckans käk. En Skipjack tuna i lagom storlek. 
Lugnt hav och en ett å annat skepp.



Molnen börjar dra ihop sig och barometern sjunker...

Första galen just syd om madagaskar och vågorna tornar upp sig brevid båten.

Navigations bordet, här i färd med att skicka mail.

Lugnet är åter  här.

Navtexen gjorde ett bra jobbe med att ta emot vädret som sändes från Syd Afrika.

Havets bagerie, blev en å annan chokladkaka oxå.

Tror jag har hamnat  i mötande fil.

Nu blåser det igen, 3 rev på storen och en liten flärp försegel ute.

Bekvämast är nere i kojen där det är varmt å torrt.

När man drejar bi så ligger man å driver lite med sidan på båten lite snet mot vinden, tricket är att inte föra någon fart framåt utam bara driva i vind riktningen. Då blir det sådan här virvlar i vattnet brevid båten och havet lugnar mer sig.. Men framför och bakomen båten så går vågorna fortfarande stora. 
Big eye tuna. Mörare tonfisk får man leta efter. 



Livet på däck.

Välkomstkommiten som består av ett hundra talet sälar och några delfiner när man kommer till Cape Town.

Nyfiken, ny båt i stan då måste man ju hänga med ett tag å hoppa högt så man ser in i sittbrunen.

Cape Town.

Tonfisk"kokboken". Att hålla upp den här tonfisk dieten i Sverige kommer bli lite knepigt.

Pasta sallad med ägg och tonfisk fräst i persilad.

Tonfisk omelett med tomater.

Ris och färska primörer med några tonfisk fileer.

Salta och torka tonfisk blir bra öl snacks. 

Ris och pannerad tonfisk.

Äggröra och tonfisk.

Potatissallad med tonfisk och oliver.

Risk och tonfisk. Släng i tonfisken uppe på riset så den blir lagom varm. Passar bra när båten lutar lite mer. 

Pasta med pesto och tonfisk.


1 kommentar:

  1. Varierad kost m tonfisktema! Tack för mat tipsen! Fina bilder som vanligt.

    SvaraRadera