fredag 25 december 2015

Merry Xmas from de Caribbean!

Vi är framme på flipsidan! Atlanten är krossad, vi får nu ikläda oss röda byxor utan skam! (Vet inte var ursprunget till detta kommer ifrån, men nu kan vi iaf ha på oss sjöställsbrallorna utan att skämmas?)

Under sista etappen på väg mot Barbados fick vi så äntligen lite regn - mer sötvattensavsköljning för att tvaga bort det sista av Harmattans röda damm. Dessvärre följdes regnet av korta men högst frekventa små squalls, squalls är små oväder som sveper fram i tropiska regioner likt väggar av regn och stark vridande vind. Surprise-väder! De kommer fort och de går över fort, men det är skönt att vara förberedd! Eftersom vår andra genua blåste sönder på pin kiv någonstans över Atlanten så hade vi iaf plockat fram en liten extrafock (vilken flytande trollerilåda med segel!) som fick agera försegel. Den är klart mycket mindre och vi höll oss stadiga med ett rev på storen, en liten stormfock och vår lilla, krispiga försegels-genua-ish-fock.
Vi ägnade den sista veckan åt tupplurande, chicago-spelande, att dra upp en liten tonfisk och en barracuda, middagslurande, att dra upp lite fler doradosar och att försöka pricka munnen med matbitarna i det kraftiga rullandet.

På julafton festade vi loss på en liten glöggjävel och varsina 17 pepparkakor (att det finns 34 pepparkakor i ett ANNAS-paket är VIKTIG INFORMATION när man bara har ett paket mjuka guldklimpar att slåss om. Jag säger inte att det hade blivit en vårdnadstvist om det hade varit ett ojämnt antal, men vi hade antagligen delat med smulprecision.)
Vi fick slå av på takten under det sista dygnet för att pricka incheckningen under kontorstiderna och slippa jouravgiften... Så på det 16:e dygnet fick Benny klättra iland på en jävligt hög kaj avsedd för skepp och knata iväg mot de tre vanliga instanserna (customs/ health/ immigration) för att fylla i femtelva papper med frågor som "Har ni råttor ombord? Har era råttor börjat dö i ovanliga mängder på sistone? Hur många gram tobak har ni ombord? Har ni pest ombord?" I våra ögon rätt medeltida frågor kan tyckas, men +poäng för noggrannhet!
Incheckningarna ligger precis bredvid tax-freen och det verkar inte vara ovanligt att man som besökare kan få en liten gröning att gå och handla åt tjänstemännen för... Hehe.
Vattnet är någonstans runt 27 grader vilket känns helt ok:) Det ska tydligen finnas en massa sköldpaddor att snorkla på här där vi ligger, men vi vågar oss inte på längre simturer utan dinge-vakt, vattenskotrarna bränner runt ankarliggarna som dårar här...

Fan vad mycket text det blev. Så här mycket har jag inte uträttat på flera dagar! Dags att udda av med lite fika i solen och lyssna på musiken från stranden. Nu ska vi glana på annat än bara varandra, haha! Bilder kommer när vi släntrar förbi lite wifi.

Pöss och God fortsättning!
//a&b

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

1 kommentar: