tisdag 11 oktober 2016

Tonga

Where time begins and stod still.
Ja, tiden i Tonga går inte så fort. Dom har kort arbetsdagar och jobbar ungefär så sakta som det går. Men vad gör man inte för arbetet ska täcka dom 23,5tim som dom har som arbets vecka här.  Så här jobbar dom lika mycket på en vecka som skribenten till det här inlägget gjorde på 2 dagar, en gång i tiden! Men det är ungefär som vanligt inärheten av ekvatorn, det häder när det händer.
Det började på Sal, Cabo Verde stress free, och där vi även fick lära oss vad GMT igentligen står för, Gambia maybe time. Så vid det här laget så är man härd eller så har vi helt enkelt fått in rytmen.
Stress free!
Seglingen Niue - Tonga bjöd på en underhållande blixt show och för lite vind. När jag anländer hamnen i Vavau och möts jag av besked att ikväll är det 60 års fest för Penny på Aramia. En fest som nästan varade i 3 dagar. Det urartade lite lätt i mat väg när 10 cruisers ska ses för att snorkla eller bara ta en drink efter den festen. Penny satte standarden mycket högt, å alla kämpar för att nå upp.
Alla svänger ihop sinna paradrätter och tar med, vips så har man en buffe som slår en Finlands båt. Helt enkelt mycket gott.
Än så länge har Tonga bjudit på grottsnorkling, kajakpaddling och mycket regn.
I morgon kommer bloggkapten Angie tillbaka till Kairos efter en tid i NZ, och diverse undersökningar.













3 kommentarer:

  1. Living the dream Benny! Det går inte att hitta ord för att beskriva mina känslor för hur bra ni verkar ha det!

    Hoppas allt är bra med Angie, som jag inte träffat btw. :)

    Simma lugnt och Hakuna Matata!

    SvaraRadera
    Svar
    1. yes!
      kul att du hittat varan blogg. nagra seglings planer sjalv?

      Radera
  2. Annorlunda liv där ute men så härligt m stress free ....... i lever verkligen i nuet!

    SvaraRadera