måndag 5 december 2016

Bennys båtfix

Hör nu alla snälla små barn, här kommer ett brev från Benny som jobbar hårdare än en nisse i tomteverkstaden på Nya Zealand! Medan andra halvan av besättningen hetsäter lingonsylt och andas friska Stockholmsavgaser på den "vanliga" sidan av jordklotet så köttar Benny på med slipning, spackling och andra pysselprojekt som stod på den berömda "att-göra-listan"... Ett sätt att spendera våren i Whangarei, inte helt ovanligt om man äger en båt... //a


Nu är det något helt annat än bad och snorkling som står på listan. Båtfix i kubik. Man kommer fort in i rutinerna, sova, äta och jobba.
Kalendern säger att det redan har avverkats 3 veckor sedan vi hamnade på torken.
Det som har hunnits med är mest påbörjat några större projekt och en del småpyssel.
Botten är avhyvlad av varvet och sedan slipad av mig iförd en bastuliknande skyddsdräkt. Glasfiber kliar skönt! Tog ett antal dagar...

Propelleraxellager - check.
Mastbelysning - check.
Autopilotfäste - check.
Bordfäste - check.
Anod bogprop - check.
Självlänsslang - check.

Sedan har jag några pågående projekt.
Ankarbox & ankarspel som är nedmonterat och väntar på nya lager. Självklart från någon annan än Lewmar som inte säljer löst utan bara i dyra service kit - SaecoWilson is the place to be! Ankarboxen skulle "bara" piffas upp lite med ny färg... Men när man börjar pilla på grejerna sa dyker det upp lite delamination. Så nu blir det plastjobb oxå. Man kanske tänker att en ankarbox inte kan vara sa mycket pyssel så som exempel 27st grejer med gängor som ska skruvas bort.

Förutom lite båtpyssel så har det blivit besök på fantastiska Farmers market. All lokal frukt och grönt du kan tänka dig. Några middagar och utflykter med andra seglare har även brutit av vardagen på varvet.

Cya

//Benny


KBK!

Hyvlat
Hyvlat och slipat


Gammalt propelleraxellager till vänster, nytt till höger...
#MD2B #thisishowyoudoit

Ankarspel avmonterat

Om ett ankarspel kom från IKEA...
Mastbelysning utbytt.



Autopilotfästet utbytt.


Ankarbox slipad.

Bildtext i form av plakett nedanför
 





1 kommentar:

  1. Oj oj oj vad du jobbar - nu känner du snart till varenda cm o skruv i hela båten!! Det blir jättefint!

    SvaraRadera