fredag 28 april 2017

Hösten är här!

Hösten är här och väntans tid!

Det börjar bli kyligt* (det har det ju iof varit hela tiden) NZ hoppar till vintertid, dagarna blir korta och det blir mörkt redan vid halv sju och cyclon säsongen är slut. Kort å gott ett hel massa säkra tecken på att det är dags att lämna landet i söder å segla mot värmen. (Vanuatu för Kairos)

Det märks även på alla cruisers som är tillbaka på sina båtar och springer till storköpet och till baka till båten med ett koppel av lastade kundvagnar, så även jag. Mycket sista minuten fix och reparationer på båtar, man har ju bara haft sedan November på sig att fixa det... OBS! Kairos var ju redan klar i Januari, om nu en båt någonsin blir klar.

Senast tiden har jag till tillbringat i Whangarei (som hemma för en annan) handlat å bunkrat allt från tandkräm å tvål till chips å pasta. Lagom till swellet lagt sig efter cylcon Cook så tog jag mig en lite bit norrut till Bay of Island för att vänta på rätt väder för att ge sig av. Vänta det är just vad man gör. Fredag ser bra ut att avgå på, och när dagen närmar sig så ser det inte lika kul ut längre, sedan kanske Söndag börjar se ok, men inte helt hundra. Andra bud är slutet på nästa vecka... aja vi får se hur det blir.

För att sammanfatta seglingen som är seglad sedan början på November så har det passerat ca 1800nm under kölen och ankaret är droppat på ca 50 platser och 4 marinor är besökta.

Btw efter som jag seglar singelhanded för ögonblicket och responsen från damlandslaget i beachvolleyboll uteblivit, så kan det finnas en plats som crew på delar av resan. Ett erbjudande som bara är öppet tills orginal besättning är återställd. Så om det finns någon som är intressard av segla lite så hojta till så får vi se om vi kan komma på något.

*19grader i vattnet å barfota väder på dagen men ylleställ på kvällen och flera filtar i sängen...

Rastning och fyllning av gastub.

En vagn med sås.

Kaffe å kex vad mer behövs.

Åååå lite dryk, handlade ju förstås lite mer än ovan 3 vagnar ;)

Whangarie Town basin marina.

Lite regn efter cyclonen som slog till mot AU.

Utsikt över Cavalli Islands.


Bay of Islands, allt nedan från området.

2 små Svenska båtar.
















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar