söndag 2 september 2018

The end....

...eller början på något nytt.

Det här är antagligen slutet på den här bloggen för den här gången. Kairos är såld till en blivande långseglare. Så den gula båten lämnar Sverige nu i höst och svänger vidare på rodret genom världshaven. Vid det här laget så hittar hon själv så för Johan som är ny kapten på Kairos så är det bara att hänga med.

Sista dagarna med Kairos bjuder på regn ....

...och på sol.

Ny kapten på Kairos. Lycka till Johan.

Vardagen börjar komma ifatt, förrådet är genomgånget både 1 och 2 gånger. Kläderna passar nästan fortfarande och man hittar mycket som man undrar varför man sparade på. På återvinings centralen hittar vi lika bra som i söderhavet och på måndag (imorgon) böjar jag jobba.

Lite siffror och statistik på både segling och kostnader för dom som gillar statistik. Min/våran segling runt jorden har tagit 3 år, närmare bestämt 1070 dagar och seglad sträcka blir 40729nm (75430km) från Azorerna via Panam-NZ-SA-Azorern och hem till Sverige.  Medelhastigheten till havs räknat på 250 hel dygn till havs ger en dygns distan på 123,5nm. 30% av resan är längre seglingar, men räknar jag med alla korta seglingar så har jag seglat 50% av dagarna.

  • 40729nm seglat.
  • 190 ankringar.
  • 21 marinor.
  • 15 mooring.
  • 37 länder.



När man är ute och seglar kan man gör av med hur mycket pengar som helst. Vi har lagat den mesta maten ombord och reparerat nästan allt på båten själva förutom några segel och svetsjobb. Total kostnaden bör stämma ganska bra men kostnads fördelning kan vara lite skev då vi tidvis använt mycket kontanter och konto utdragen är inte alltid helt enkla att läsa ut om gäller supermarket eller en pub etc. Under 2015 och 2016 var vi 2 personer efter det 1.


Ska du sälja en båt? Låt köparen använda den här.

cya







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar