torsdag 15 oktober 2015

Stenhårt turistande!

När de basala behoven - så som att lämna in delar på reparation och lära sig att hitta till båttillbehörsbutikerna - är täckta börjar man se sig omkring och fundera på vad mer en ö kan erbjuda än pengaslöseri i hamnområde med omnejd.
Så, för någon vecka sedan gled skolfartyget / skonerten HMS Gladan in i hamnen och bjöd in alla skandinaver i hooden till visning ombord. Läge att kolla och pilla på allt! Vi knatade runt och tallade på nylackade och nyputsade delar, frågade om allt, stack in huvudet i en (1) dusch som räcker åt 40 pers, röck i tampar och hummade (lite som att sparka på däcken när man ska köpa bil), hävde oss ned genom alla tillgängliga luckor och avundades verkstaden aka pysselrummet. Och snodde åt oss lite vykort. Och avslutade med kaffe och kaka, because... Fika! Gött. Tack för titten!

Någon dag senare snörde vi på oss vandringskängorna och hakade på det ovannämnda skandinaviska sällskapet på en pilgrimstur från Santa Brigida till Teror. Även om snittåldern ligger runt 50-60 och däröver så skall man ICKE blanda ihop dessa vältränade herrar och damer med jämngamla soffliggare från Svedala. Vi rev på i ett ordentligt tempo och det svider rätt fint i vadmusklerna som fått mest flipflop-vandringar på senaste tiden... Det var en lång och varm promenad som drevs framåt främst utav kaktusfrukt-plockande (och lite plockande utav kaktusfrukt-taggarna ur fingrar och läppar) och fikon-pallande. Vidare ska ju såklart Benny vara värst och plockade ryggan full av avocado och lime... :D

Vi kör ett bildflöde på det!



Panorama i pysselrummet
Morgonmaster i hamnen
Morgonkaffet, Carajillo, med en skvätt sprit. 
Vilken färgbalans! Vilket rödstick! Så gåre när man pillar för mycket på kamerans färgbalans...
Med agave i bakgrunden - det som ser ut som rester utav ett kalhygge är blomställningarna på agaven, det sista de skjuter ut innan de ruttnar ihop och dör.
(Vi hade en högst informant herre i gruppen!) 

Såna därna utsikter... 
Vandrande pinne, just den här är riktigt vass på att smälta in!
Fikon errywerr
En hund som hittade oss långt upp på en kulle och hängde på en bra bit. Svenskar har ju som bekant alltid en köttbullemacka till övers och är alldeles för snälla för att sjasa bort hundar. 
Skörd! Som att palla äpplen... :)

Kvitten, membrillo, blir grym marmelad

Misstänkta physalisar visade sig vara nåt litet svart... Bös...
Taggiga och jobbiga om man inte har Baloo-tassar

Världens sötaste lilla tant i Teror. När någon sade att vi var Suecos så garvade hon och började berätta om träskor, vilka kallas för Suecos på spanska...
So far det närmsta vi kommit en bläckfisk utanför fiskdisken! HA!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar