söndag 11 oktober 2015

Still hanging en Las Palmas

Tjena fan!

Vi hänger kvar vid bryggan i Las Palmas och gör oss bekväma. Eller, ja, vi väntar fortfarande på vår pump som ligger i händerna på bättre vetande men ack så avslappnade tekniker... Så eftersom ingen annan tänker stressa, tänker vi inte göra det heller! Vi pysslar runt och täcker diverse behov på vårt flytande hem, här kommer en sån där sexig upspaltning igen: 
Badstegen är bytt (hittade en EXAKT likadan som vi har fästen för i en bättre begagnat-affär. Vad säger man? Smutt!) 
Vi har servat winschar och motor. Geggigt.  
Vi har matat fiskar istället för måsar. (Mindre flyg-bajs och skrän, lättare att bli av med solglasögon utan säkerhetssnodd)
Vi har bunkrat en, två och säkert fem gånger till (hur mycket käk man kan knöka ner i en båt är helt otroligt, "and this has nothing to do with tetris it's just marine magic") 
Vi har tagit oss en svensk turistdag på det minsta IKEA man kan tänka sig - köttbullar lingonsylt och knäckebröd, behöver inte säga mer. 
Och så har vi mätt segel för uppsömnad hos Doyle. För Bennys enastående förmåga att ta fram mått och Angies medfödda talang att kunna dra raka streck fick vi beröm och tack för "most perfect information that we have received in years!" Heh.

Och sen har Benny lajjat med sin GoPro och förevigat våra "slappa dagar" på Kanarieöarna;)

I morgon är det Spaniens nationaldag, och nu sitter vi och fnular på om det är så att de firar med en enorm Siesta - eller Fiesta...? Symb Nöjd.jpg

Morgon i Las Palmas marina

När vi tog upp den gamla badstegen... Så var det dags. Så här såg den ut...
... Och den undre bulten satt den fast med.
Utsikt från masten...
... vs selfie i masttoppen!

Segelmätning och oumbärlig ordbok!
Bryggkatten som smyger runt och flyttar in där hon känner för't
IKEA! Köttbullevisan! Provsitta soffor och bunkra lingonsylt! 


                              

3 kommentarer:

  1. Magiskt vad mycket som går att trolla ner i diverse skrymslen i den där båten. Är ju dolda luckor överallt. Ni ser ut att ha det rätt bra :) Hoppas vatten-Göran kommer tillbaka snart lagad och fixad. Kramar Frida

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja, och nu har vi installerat ännu fler stuvlådor... :D

      Radera
  2. Wow. Vilka fantastiska arbetsmyror ni är o fort går det 👏😗!!

    SvaraRadera