söndag 24 september 2017

Rodrigues


Rodrigues är en liten ö ganska långt ut i Indiska oceanen. Revet runt ön har mer yta än själva ön och det bor ungefär 17 gånger mer människor här än på Christmas Island och Cocos Keeling tillsammans, och säkert lika många spindlar å får. Spindlarna runt hus och elledningar och fåren strösslade över hela ön, i stan, på kajen och i skogen.










Port Mathurine där man angör, det är en utgrävd kanal och hamnbassäng i revet. Det går fint att ligga vid kajen eller på ankare, ca var 8 dag så kommer det ett skepp och då får alla seglare snällt lämna både kajen och hamnbassängen några timmar när skeppet ska ut eller in. I övrigt så är det inte så mycket som händer här i stan, men det är bekvämt med både fruktmarknad, "supermarket" och ett bageri med färska baguetter.  Man blir lätt kvar här några extra dagar, och plötsligt så har man glömt hur länge man varit här.
Tiden går långsamt här ingen som stressar någonstans, tror att högsta farten för trafiken är 50. Det är en kuperad ö med allt från savann landskap på den lite flackare västra delen till nästan tropisk regnskog i dom djupa dalarna på nord sidan eller dom små stränderna på östra sidan, man hittar lätt sin egen strand.












Rodrigues är en perfekt liten ö att upptäcka till fots och med hjälp av om lokala bussarna så når man hela ön. 8 kronor till ändhållplatsen. Finns ett sköldpadds center där dom har uppfödning av ett gäng pansarvagnar, det e ju nästan så dom ser ut när dom tar sig fram över stock å sten och vält dom på rygg så är dom försvarslösa. Så går man en tur på sköldpaddscentret så får man även en tur i en av dom stora grottorna som finns här.

16 dagar här och nu mot reunion på Reunion.

//B




1 kommentar:

  1. Så otroligt vackert! En spännande ö - härligt med max 50 km i timmen! En ö till i raden svalka de som är stress free :). Jag vågar tyvärr ändå inte åka dit pga alla spindlar Hu :(

    SvaraRadera