fredag 13 april 2018

A monkey a donkey and 2 islands.

Saint Kitts & Nevis är 2 öar som ligger lite utanför det "vanliga" cruising stråket. Här är det 10-20 besökande båtar när jag är här, så det är betydligt lugnare än stormarknads parkeringen (tänk jul tid) runt Martinique.
Nevis är även den ö som vi får tacka för att inte alla Lewards Islands är franska, den var den enda ön som höl emot när engeland och frankrike kastade sten på varandra för att se vem som var starkats, i det här fallet Nevis (england)! Så då är även in clareringen lite mindre fransk och lite mer byråkratiskt engelskt, till skilnad från dom franska öarna där man fyller i allt på en dator och printar,stämplar och klart. Först besöker man Customs, sedan Imigration och sist Port office, dom ligger vägg i vägg så motionen uteblir.


Fortet som vi stogemot Frankrike.

Djur på andra djur är ju alltid kul.


Tjockaste trädet på Nevis.

Nevis.

Gren Vervet.


Pinneys beach, det är där det händer sa killen på port office när jag sa att jag ankrad rakt framför stan (Charlestown). Så jag flyttar snällt båten till en moooring vid nämnda beach för att se vad som händer, efter 2 dagar så undrar jag fortfarande, men mina observationer av "det är där det händer" är följande.
När man kör in till stranden för morgon joggen så möts man av 2 tanter som plockar snäckor och några Green Vervet monkeys. Dom övriga turisterna är rätt få och kommer lite senare när solen har gått upp över berget.
Det finns en beach bar med dyr öl på tapp och billig öl på flaska och wifi.
Går man förbi strandbaren står det en fågel på en ko, och lite längre in på ängen står ett gäng arga åsnor, och det går lite vandrings led upp i skogen.
Så efter 2 dagar med allt det här fantastika "det är där det händer" så känner jag att det är dags för en lite lugnare vik, det här blir ju stressigt, mot Kitts.

White House bay, St Kitts.
Här händer det inte mycket, på 7-8 meters djup är det små runda hala stenar och på 5-6 meters djup så är det perfekt sand att ankra i, det har jag utforskat, står även i cruising guiden om man läser texten till bilden.
Här är ölen dubblet så dyr och det är betydligt mer väldordnat på stranden, soffor å kuddar.... kan ju bero på att dom smällt upp en superyacht marina några hundra meter härifrån, dom har ju råd.
Ska man ut å vandra bland "bergen" här och går fel så kan man ha tur och träffa "rastafari herden" som gärna tar sin bil och ger dig lift ditt du borde vara och även förklarar hur vandringsleden går. Topp!
Mycke annat händer inte här, att segla till stan på ST Kitts (Bassterre) känns inte så lockande, dels så verkar det regna där mycket oftare än någon annanstans, sedan kommer det 2 cruisships varje dag och skyflar av några tusen turister och sist så är ankringen ingen höjdare.
Så nu är jag tillbaka på Nevis för att checka ut och dricka en billig öl på stranden sitandes på en gammal pall av några brädstumpar målade i rastafari färger.
Cheers.
White house bay.

ST Kitts.


Vad är det hät? Undervattensmaskros?




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar