måndag 25 juni 2018

Bra väder kan vara dåligt väder...

Lämnar Azorerna med blå himmel och en lätt bris och blir av vinkad (hoppad) av världens gladaste delfin. Segling norr ut är stadig men långsam, Azorernas högtryck hänger på bakom och knuffar lågtrycken norrut. Till slut kommer iallafall ett ganska litet lågtryck som ger lite extra fart mot Irland och det börjar bli riktigt kalt, 14 grader i havet vilket även ger samma temperatur inomhus, brrrr. Mösa och sockor på, bomulströja byts till ylletröja och alla filtar plockas fram. Börjar fundera lite på varför jag är så långt från ekvatorn, har jag svängt fel någonstans? Ja, antagligen vid Azorerna.

Midsommar firas på havet med 2 andra båtar via SSB radion. Sillen och snapsen är framme och nubbe visorna sjungs av Lasse på Arianna. Alla på frekvens 6224 fick sig en svensk midsommmar. Bara att hoppa in på 6224 usb, kl 0800 utc, vi har ett litet nät där varje dag. Kan bli lite bortfall om man ligger i hamn.

I år har även Irland och England en bra sommmar, det har parkerat ett stort högtryck lite väst om Irland vilket ger extramt svaga vindar, sista dygnet blir motor gång och till slut så angör jag en av Irlands västliga vikar. Högtrycket med blå himel och sol verkar hålla i sig och segling hemåt blir betydligt långsammare än tänkt, så bra väder är ett dåligt seglings väder. Trade windes är sedan länge lämnade och i den här farten så är jag hemma när höststormarna kommer.

Ses i oktober...

Hejdå Terciera.

Fredag, eller vunnit på lotto?

Fryser man så bakar man, varmt i båten.

När ett bröd är slut så kan man börja med nästa, lugtn hav när allt kan stå så här.

Solen går ner, fortfarande seglings bart, men långsamt.

0400 solen går upp över ett blankt hav.

Nattvakten...

Land i sikte.


Framme, ligger långsides med Arianna som har middagen klar vid ankomst. :)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar