måndag 9 maj 2016

Och nu: en resa på 48 grader

Så här långt sedan vi startade på Azorerna så har vi hunnit med fem marinor, 38 ankringar och ett par ungefärliga 7203Nm.
Nästa stopp är Hiva Oa I Marquesas, ett 48 grader långt ben västerut. Hur långt? Som Atlanten x 1,5.
Vi kommer att sakna djuren här, men det ska bli läckert att slippa 60-80% luftfuktighet, att kriga med Clorox och vara livrädda för att öppna ett bortglömt fack. Vi lyckades hitta en dag med äggleverans, så vi har fyllt våra ägglådor och till och med, med yttersta lock och pock, fått köpa sex spänstiga ankägg på morgonmarknaden.  

Nu till morgonpannkakorna hörde vi ett hårt plaskande från vänbåten Alma som ligger bredvid oss. Ett sjölejon var i full färd med att döda och hacka upp en fisk genom att slå den mot skrovet! När fisken var tillräckligt död och uppslamsad kom tre pelikaner varav en nappade åt sig fiskbiten. Sjölejonet satte av i full kareta och jagade pelikanerna, som en oljad kula med tänderna blottade flög han genom luften men lyckades inte annat än att valla fågelflocken. Då poppar en tio st pingviner upp, antagligen för att näbba i sig det sista av goseriet. Pingviner och sjölejon jobbar mycket bra ihop har vi sett under de här veckorna.
När Jonas kom med dingen för att säga hejdå berättade han att han hade en liten ödla på dingen som hade kommit simmandes på morgonen. Den hade blivit livrädd av all uppståndelse och hoppat i vattnet igen och försökt att ta sig upp på hans båt. Nu satt den på dingen igen och fick skjuts in till land.
Only in Galapagos.

Vi hoppas att vi slipper kriga med ITCZ (Intertropical Convergence Zone) doldrums och tja, att blindtarmarna vilar snällt.  

Tårna på kanten igen.

#puddlejump



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar