torsdag 5 november 2015

1 november

Hallå hallå! Vilken hisnande teknik va, här hänger vi på atlanten och smular iväg blogginlägg via radion!
Vi har nu jagat(s) ifatt (av) lite vind och är nu mer än halvvägs på väg till Sal. Efter några dagar med lite guppsegling så surfar vi fram på respektingivande höga vågor i ca 10 fräsande knop just nu... Idag var som föregående dagar läge för "kalsongsegling", skönt med så lite tvätt att ta hand om, haha! Ciao!
-----
At 2015-10-29 19:04 (utc) our position was 38°43.89'N 027°03.41'W

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com


Ni kanske läste om ovädret och översämningarna på Gran Canaria? Förutom lite regn så var vi förskonade i Las Palmas, men såhär såg det ut på södra delen av ön när vi seglade förbi... Såatteh.
Det här är Höna-Pöna. Hon följde med Kairos och hon är vår vakthöna på nätterna. Hon är väldigt berest. Här står hon och spanar ut över Atlanten, kanske drömmer hon om Karibien... Kanske kan hon få plinga lite under en kokospalm tillsammans med en kokoskrabba som sjunger Havet är djupt... Eller slå en liten trudelutt när conchen är färdigkokt... 



Upprepade gånger har vi vittjat våra krokar och funnit dessa små besynnerliga käftar som hänger efter och dinglar - själva djuret verkar ha smitit... Och ibland lämnat efter sig lite kött och ett knappnålsöga eller så. Är det bläckfiskar? Käftarna är fasta men runda och vad de än nu tillhör för djur så är det jävligt åpet djur! Ibland är käften inte större än att den precis får plats på krokens diameter!
Nystekt bröd på sjön. #guldkant
Att ligga på natten och höra hur det dunkar i båten och i kapellet för att sedan
skrapa däcket på frukost...
... flygfisk! Som en liten abborre! Mycket trevlig liten fisk som inte krävs något agn för att få upp!

Och så lite seglingsvideo. Skönt...



6 kommentarer:

  1. Hur går det med sjösjukan?

    SvaraRadera
  2. Hur går det med sjösjukan?

    SvaraRadera
  3. Nu har jag läst hela bloggen och inser vilket oerhört äventyr ni har startat. Kommer att följa era sysslor regelbundet. Ha kul & take care.
    Henry

    SvaraRadera
  4. Häftigt att det går att blogga från havet!! Häftiga bilder som vanligt o kul m flyg fisk samlande mm. Vilken fart ni hade - wow! Behövernästan ett sjösjukepiller då jag ser videon😄

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja, det är gött att vi kan slänga upp lite inlägg när vi seglar! bennys morgonsyssla, skrapa flygfisk... :D

      Radera