fredag 27 november 2015

São Nicolau

São Nicolau asså.
Ön som har en tonfiskfabrik i hamnen.
Ön som tar emot ca 0,06% av alla Kap Verdes turister.
Ön som inte har ett hotell.
Ni ser? De har en export att tala om, de har frodiga dalgångar fullsmockade med odlingar, de har inga stränder, inga hotell och vad ger det - en fantastisk jefla ö.
Människor är lugna och vänliga (talar mer kreol än portugisiska men peka och le börjar vi bli bra på!) och det mesta är billigare än på länge. Vi tog en taxi/buss till huvudstaden Vila de Ribeira Brava, 50 minuter väg huggen ur berget. Skitkul om man gillar höjder, som vanligt. Vi spankulerade runt och jagade fjärilar, kollade på spindlar stora som knytnävar, köpte kakor och hälsade på tanter med baljor på sina huvuden.
På färden hem fick vi bekanta oss med Alex, en tysk som fått för sig att bygga hus på norrsidan av São Nicolau där det är som grönast. Han hade sin polare i släptåg, en lätt salongsberusad herre som presenterades som "president of his village", han hette Sexy. Det var en fin färd. Han pekade ut var vattenfallet forsar fram vart tionde år, och var de har öns grogue-bränneri. Här är viktigt fick vi veta att just groguen från denna ö kallas "grogue de terra" och de andra öarnas grogue kallas "grogue de mar". Vit pinne-varning asså.

Nu trotsar vi svallen i hamnen (HE RE GUD KAN DET RULLA MER?!) och kör fredagsmys.

Puss på er!


Svart fin sand i Tarrafal

Husen. Dessa bjärta färgkombinationer. Ju mer desto bättre!






Scenario: en kall kaffe och platt bulle på macken vid E4. Eller palmer:)
Har ni sett filmen "Imse Vimse Spindel"?
VAD är detta?


Djärvt fjärilsjagande av Angie.
Lite mer sansat fjärilsfotande av Benny.


Från vägen och rakt ut...




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar