fredag 5 februari 2016

Bequia - St Vincent - Bequia

Inlägget Från St Lucia till Bequia uppdaterat med bilder och video!

Från Bequia kämpade vi oss upp emot St Vincent med meningslösa krysslag. Sundet mellan Bequia och St Vincent strömmar och bråkar och efter att ha kryssat längre och längre bort så gav vi upp och motorseglade till Young Island Cut där vi plockade upp Bennys brorsor! 

Efter en liten julafton där det packades upp snus, vinschkronor, fluortuggummin och andra juveler som inte går att skaffa på den här delen av jordklotet ägnade vi dagar åt snorkling, vandring och lite sundowners med våra vänbåtar Wanderlust, Alma och Ocean Maiden i viken. 

Och våra möra seglarkroppar...
En liten promenad uppför Duvernette, en ö som låg utanför ankringen fick oss att komma ihåg var våra trapp-knatar-muskler satt. En lite längre promenad uppför vulkanen Soufrière påminde oss om hur träningsvärk från midjan och nedåt känns. Vi tog den "lättare" vägen på östsidan uppför 1234m tjock regnskog och karibiska fjällväxter. Vulkanen är aktiv men hade sitt senaste utbrott 1979 så vi kom till toppen och njöt av... Moln! Och mellan molnen några glimtar av kratern, för de som inte satt fastnaglade och med höjdskräck och stirrade ner i lavafaunan runt fötterna... 

Snorklingen på St Vincent var trevlig, men det drog förbi en ström av små otrevliga maneter som brändes där de kom åt. Vi lämnade Young Island Cut och seglade åter ner mot Bequia och dess sköldpaddor. Och trunkfish. Och needlefish. Och moray eels. Och triggerfish, parrotfish och fler maneter, lobsters och sjöborrar och vattnet är så klart så det är larvigt. Snorklingen vid revet Devil's Table är allt som den ska vara och lite till.

Duvernette, utsikten från något av de 250 trappstegen
Det kanske kommer en gopro-film från vulkanvandringen... :)
Ovanför palmgränsen var sikten... Kort.
Blindstyret Angie står och fotar blommor varpå någon påpekar att det sitter en liten ödla och stirrar storögt på kameran. Good job, lizard.
Fotat ner i vulkanen på "domen" som ligger och pyr i mitten. Foto taget av Benny, ofc.
När bror kommer på besök så blir det mastinspektion, såklart! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar