fredag 1 april 2016

Cristobal, Panama

Vi har blivit mätta (kanalbolaget vill försäkra sig om att vi är under 50ft - eftersom Kairos är en OE32 så var ju inte det någon större fara) och vi har fått en tid att gå igenom kanalen nu på söndag 3/4! Vi får väl se hur det blir med punktligheten, söndag kanske är en preliminär dag, men vi hoppas... För de som vill sitta på söndagsbio så finns det webkameror i kanalen så att man kan följa resan! Vi langar ut adressen här när vi hittat den, tillsammans med tiden för själva "kanaliseringen", hehe.

När man mäts och ska gå igenom ligger man på the flats, en oskön geggamojaankring med bottenvrak där man varken kan eller får lämna sin båt. Det finns ingenstans att lägga dingen! Och ger man sig ändå ut på en dagsexpedition från båten kan man ge sig fan på att de kommer och rensar båten på allt som är löst. Så vi har flyttat oss till Club Nautico där taxibåtarna kör som flugor runt oss. Guppeligupp, tur att magsäcken sitter fast.

Vi har rätt nära till ett köpcentrum där vi kan proviantera för de tre (!) extra pers som vi ska ha ombord under kanalresan. Vi ska dessutom snoka reda på ett gäng trevliga människor har lust att vara dessa extra personer ombord!
Nu ska vi väl springa ett varv och leta reda på en telefon till vårt panamamaiska nummer - beväpnade med spansk-svenska lexikonet likt en bibel i högsta hugg! Frågan är: Varför lär man sig alltid bara de fula fraserna på ett språk? Att be någon dra åt hevete eller sätta färgrika ord på solskygga kroppsdelar är väl inga probem. Men aldrig saker som "har ni träfyllningsmassa till vår rorkult" eller "har ni en normal konservöppnare utan vridmoment för jag råkade slänga vår asgrymma i sjön?" eller "nej jag vill inte beställa något innan jag ser att ni faktiskt HAR så bra wifi som ni lovar, och om ni ger mig lite wifi så kan jag google translate:a just den här meningen POR FAVOR".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar